10 tips voor een goede ergonomische werkplek - Kabri Ergonomie

Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de prestaties op de werkvloer. Met enkele kleine aanpassingen kun je al veel resultaat boeken.

Wij geven je hierbij 10 tips voor een goede werkplek.

Een goede zitpositie

Een goede zithouding - Kabri Ergonomie

  1. De stoelhoogte: Stel de hoogte van de bureaustoel zo in dat je knie een hoek maakt van 90 graden. Gebruik eventueel een voetensteun als dat nodig is.
  2. De tafelhoogte: Zorg ervoor dat deze op ellebooghoogte is en dat de schouders ontspannen zijn.
  3. Steun met je armen op de armsteunen van je bureaustoel of op het bureau.
  4. Kantel de rugleuning van je bureaustoel 2 centimeter naar achteren, zodat je goede ondersteuning krijgt.
  5. Schermhoogte: De bovenkant van het scherm moet iets onder je ooghoogte zijn. Indien je de hoogte echt moet aanpassen kun je een laptophouder of tablethouder gebruiken.
  6. Probeer minimaal een armlengte afstand tussen je hoofd en het beeldscherm te houden.

Werk in lijn

7. Probeer in een rechte lijn te werken, zodat je jouw nek niet hoeft te buigen. Leg documenten, tablet en eventuele mobiele telefoon voor je neer op een hellend vlak.

Werk in lijn - Kabri Ergonomie

Muis recht voor schouder

8. Probeer te voorkomen dat je moet strekken/rijken naar de muis.  Gebruik daarom een compact toetsenbord, eventueel met een los numeriek deel.

9. Voor extra comfort kun je een warme isolerende muismat gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je “muishand” warm blijft terwijl je de muis gebruikt.

Meerdere beeldschermen

10. Als je met verschillende programma’s tegelijk werkt op de computer is het verstandig om twee beeldschermen te gebruiken. Zet het meest gebruikte scherm recht voor je neer. Gebruik je twee schermen, waarbij je veel moet vergelijken, dan is het raadzaam om beide schermen recht voor je te zetten.

Meerdere beeldschermen gebruiken - Kabri Ergonomie

 

 

 

 

 

 

 

 

Ergonomische werkplek: Meer informatie?

We hopen dat we je een aantal bruikbare tips hebben gegeven voor een gezonde werkhouding. Mocht je advies op maat willen ontvangen, op het gebied van een ergonomische werkplek, dan bespreken we graag de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op!