Hoe kies ik een muis?

Hoe kies ik de juiste muis? Dat vragen veel mensen zich af. Er zijn veel soorten en maten muizen verkrijgbaar. Bijna iedereen die een computer gebruikt, gebruikt ook een muis. In meer dan 53 procent van de tijd dat we met computers werken, gebruiken we een muis.  Daarentegen gebruiken we maar 26 procent van de tijd een toetsenbord, een aanzienlijk verschil.

Als je lange tijd met een muis werkt, kun je klachten krijgen. Een goede keuze voor een ergonomische muis is dus erg belangrijk.

Hoe kies ik de juiste muis?

Hieronder leggen we het verschil tussen de bekende soorten ergonomische muizen even kort uit. De keuze voor een ergonomische muis is erg persoonlijk. Daarom kun je bij Kabri altijd een muis op proef gebruiken om te ervaren hoe de muis werkt.

 

Verticale muizen

Dankzij de ‘hand-schud’ houding van de pols kun je met een verticale muis in een comfortabele en natuurlijke houding werken. Door de ‘hand schud’ houding van verticale muizen buigt de pols minder opzij en hoeft de onderarm minder naar binnen te draaien. Hierdoor is de spieractiviteit in de onderarm lager dan bij een standaardmuis.

Een verticale muis voorkomt belasting van polsen en armen. De muis heeft een hoog gebruiksgemak en gebruikers hebben weinig tijd nodig om te wennen.

Hoe kies ik de juiste muis? - Handschud houding
De “hand-schud” houding

 

Precisie muizen

Het gebruik van een precisie muis kan leiden tot minder spierbelasting in de onderarmen, doordat er minder sprake is van polsextensie. Voor de schouderspieren is echter geen verschil in spierbelasting ten opzichte van een standaard muis te merken.

Een precisie muis voorkom overbelasting van polsen en armen en is geschikt voor veel precisiewerk. Gemiddelde aanwentijd.

Hoe kies ik de juiste muis? - Precisie muis
Voorbeeld van een precisie muis

 

Trackball muizen

Een trackball neemt veel van de nadelen van een gewone muis weg. Dit soort muizen zijn eigenlijk muizen die op de rug liggen. Je beweegt de cursor door je hand op de muis te leggen. Vervolgens bestuur je de grote rolbal met de wijsvinger en/of middelvinger. Aan de zijkanten van een trackball muis zitten meestal muisknoppen die met de duim en pink kunnen worden bediend.

Hoe kies ik de juiste muis - Trackball Kabri
Voorbeeld trackball muis

Hoe kies ik een juiste muis? Vragen?

Hopelijk hebben we je wat bruikbare informatie kunnen geven over de juiste keuze voor een muis. Voor een persoonlijk advies staan we u graag telefonisch te woord of persoonlijk in onze showroom in Zutphen. Informeer gerust naar de mogelijkheden!